VINCENT SHEPPARD


 

Van traditioneel vakmanschap naar design

Het Belgische bedrijf Vincent Sheppard wil de traditie van de Lloyd Loom-weeftechniek behouden, een traditionele techniek van weven en buigen van rotan.

De designs worden ontworpen en geproduceerd in België. Vincent Sheppard werkt wel nauw samen met de bevolking van Cirebon (Indonesië) om deze traditionele Lloyd Loom-techniek zo goed mogelijk te behouden. Elk meubel wordt handgemaakt met oog voor detail, stuk voor stuk een waar kunstwerk. 

Oorspronkelijk gekend voor de Lloyd Loom-tuinmeubelen, biedt Vincent Sheppard ook een gamma buitenmeubelen aan (tuinstoelen, tuintafels, tuinsalons) in weerbestendige materialen, zoals aluminium en touw uit polypropyleen. De befaamde outdoorcollectie geeft beslist charme en karakter aan terrassen en tuinen.

Het merk ontwikkelt ook interieurmeubilair in verschillende duurzame materialen. De Vincent Sheppard tafels, stoelen, banken en verlichting zijn allemaal even elegant als comfortabel, heel herkenbare meubels en toch uniek.

DE VINCENT SHEPPARD ICONEN

De Avril stoel met Lloyd Loom-weefsel en stalen onderstel is een van de toonaangevende modellen van het merk. Het design is klassiek en contrasteert tegelijkertijd met het weefwerk en het metalen frame. De stoel heeft een hoge rugleuning voor een optimale steun.

De Avril eetkamerstoel is beschikbaar in een brede waaier aan kleuren. 

De Titus stoel heeft een verfijnd retro design. Het eikenhout en cannage worden harmonieus met elkaar gecombineerd.

De Titus collectie bestaat uit stoelen, lage fauteuils en hoge krukken in naturel of zwart gekleurd eikenhout.

In de Cocoon Kodo fauteuil is het heerlijk zitten met de hoge rugleuning en afgeronde vormen. Een waar plezier om in te ontspannen. Samen met de sofa en de koffie-/bijzettafels uit dezelfde collectie creëren ze een uiterst comfortabele loungeruimte. 

De Kodo collectie is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. 

Vincent Sheppard x Quatuor Design, een verhaal van karakter

Het spreekt voor zich dat Vincent Sheppard zich duidelijk onderscheidt in de meubelsector met zijn ambachtelijke Lloyd Loom-producten en heel herkenbare designs, zoals de Titus collectie.

Bij Quatuor Design houden we van merken die een sterke identiteit uitstralen en die iets unieks en nieuws durven brengen. 

Weven, cannage, bewerking van massief hout en hoogwaardige stoffen... Met zorg gemaakt tijdloos meubilair.

De indoor en outdoor collecties van Vincent Sheppard kunnen altijd worden uitgevoerd in verschillende materialen en kleuren. Op de website wordt maar een klein deel van het Vincent Sheppard aanbod voorgesteld. 

Kom zeker langs in onze showroom om inspiratie op te doen of een offerte op maat te vragen aan ons team.

Een offerte aanvragen →