LAFUMA MOBILIER


 

Fauteuil lounge sphinx Lafuma mobilier sur terrasse au soleil au bord de l eau

Elegantie en duurzaam comfort

« Uitnodigen om te ontspannen », dat is de basis voor het concept van het Franse merk Lafuma sinds zijn oprichting. De reden waarom het bedrijf sinds de jaren 50 stoelen en fauteuils voor buiten (en binnen) ontwikkelt die altijd weer vernieuwend en nog ergonomischer zijn. 

In deze voortdurende zoektocht naar comfort, combineert Lafuma technische materialen, die zowel lucht- als waterdoorlatend zijn.

De zachte en comfortabele doeken worden verbonden met de metalen frames door clips van elastomeer (ter vervanging van de elastiekbevestiging). Deze gepatenteerde innovatie draagt bij tot een betere verdeling van het lichaamsgewicht en zorgt voor een perfecte ondersteuning van de rug.

Het Lafuma gamma beperkt zich niet tot de « relax »-stoel die we allemaal kennen, maar heeft zich ruim gediversifieerd door opvouwbare en stijlvolle meubelsets aan te bieden voor op het strand en zelfs design ligstoelen voor een middagdutje aan de rand van het zwembad.

Lafuma zorgt niet alleen voor ons welzijn, maar zorgt ook goed voor onze planeet. Het bedrijf ontwerpt duurzaam meubilair op basis van recycleerbare materialen dat onder goede omstandigheden wordt gefabriceerd. Elk meubel kan bovendien worden gerepareerd.

Heel de collectie ontdekken →

DE LAFUMA ICONEN

Une chaise longue pliante noire sur une terrasse.

In 1962 werd de Relax ontworpen met zijn fameuze zero gravity-stand, de houding die het lichaam van nature aanneemt in gewichtloosheid, de perfecte stand om te ontspannen. Hij wordt vandaag uitgevoerd in verschillende modellen, voor ieders budget en ieder soort comfort.

Une chaise devant une fenêtre dans un salon.

Sphinx is een heel populaire stoel met paraplu-opvouwsysteem die uiterst compact en handig om mee te nemen, maar eens uitgeklapt heeft hij een heel ruime zitting. Het doek kan worden afgenomen en vervangen en is verkrijgbaar in een palet van mooie kleuren en motieven in alle stijlen.

Une paire de chaises pliantes sur une terrasse.

Momenten van ultieme ontspanning en comfort buiten zijn verzekerd in deze Transat ligstoel met 4 verschillende standen. Zijn systeem met veiligheidsstelstangen is gepatenteerd. Deze bestseller is voorzien van een draagdoek op een metalen frame, zonder dwarsstang aan de voorkant van de zitting voor een optimaal comfort van de benen.

Lafuma x Quatuor Design, een verhaal van tijdloze stijl

Van bij zijn oprichting blijft Lafuma jaar in jaar uit verleiden en verrassen, terwijl het merk trouw blijft aan zijn DNA om comfort, stijl en design te verenigen. Sinds enkele jaren maakt het merk deel uit van de Quatuor Design catalogus en spreekt het met zijn tijdloze stijl nog altijd evenveel aan. Een vaste waarde waar we maar niet genoeg van krijgen.

Het perfecte samenspel van een minimalistische stijl en verfijning door de keuze van edele materialen levert tijdloze en uiterst comfortabele creaties op. Wat wil je nog meer!?

Voor een prijsindicatie of meer informatie over het comfort en het gebruiksgemak van Lafuma, contacteer ons hier.

Une chaise longue blanche au bord d’une piscine.