KARTELL


 

kartell inspi 1

Van technologie tot creativiteit

Opgericht door een scheikundig ingenieur, is het verhaal van Kartell al 70 jaar verbonden met dat van het plastic. Van meet af aan zag Giulio Castelli in plastic een edele stof die moet schitteren en een onuitputtelijke inspiratiebron voor designinrichting.

Het gebruik van plastic voor het ontwerpen van zijn eigentijds meubilair en zijn originele fabricagemethoden hebben van Kartell een iconisch merk gemaakt. 

Een succesverhaal verteld aan de hand van een enorme waaier aan designcreaties met een eigentijdse stijl, die hun plaats vinden in het dagelijks leven en perfect naast designiconen kunnen staan. Van industrieel tot barok, Kartell blijft verleiden door zijn esthetiek, kwaliteit en functionaliteit van zijn originele creaties.

Heel de collectie ontdekken →

DE KARTELL ICONEN

kartell icone 1

De kleine fauteuil Louis Ghost in transparant gekleurd polycarbonaat, design Louis XV: het archetype van geherwaardeerde barok dat verbaast, ontroert, boeit. Hij is stabiel, schok- en weerbestendig. Een uiterst aantrekkelijk en esthetisch model dat zich met elegantie en ironie integreert in elk type woning of gemeenschappelijke ruimte.

kartell icone 2

De opbergmeubels Componibili werden ontworpen voor verschillend gebruik, maar ook om ze te kunnen integreren op verschillende plaatsen in huis: badkamer, slaapkamer, keuken, enz. Het kernidee is het opeenstapelen van de elementen die perfect in elkaar passen om zo heel praktische opbergmeubels te vormen.

kartell icone 3

De Masters stoel van het merk Kartell is een eerbetoon van Philippe Starck aan drie cultstoelen: de ‘Serie 7’ van Arne Jacobsen, de ‘Tulip Armchair’ van Eero Saarinen en de ‘Eiffel Chair’ van Charles Eames. Licht, comfortabel, stapelbaar en beschikbaar in verschillende kleuren, Masters kan ook buiten worden gebruikt (uv-bestendige kleuren).

Kartell x Quatuor, een verhaal van iconen

Het Italiaanse bedrijf Kartell staat wereldwijd bekend als grondlegger van de originele designmeubelcultuur en plastic voorwerpen. Voor Quatuor was het dan ook een must om dit iconische merk te verdelen...

Als leader op het vlak van hedendaags design, richt dit merk zich tot een uiteenlopend publiek met unieke collecties wat de keuzemogelijkheden en het rijke gamma aangaan voor de aankleding van uw interieur. De iconische elementen van het plastic meubilair zijn ons bekend, maar Kartell ontwerpt ook sublieme meubels in hout en metaal. Allemaal te ontdekken in onze showroom!

kartell inspi 2